De la preşedintele-jucător la preşedintele-slujitor

Nimic din ceea ce-şi dorea preşedintele de la guvernul post-Tăriceanu nu s-a îndeplinit. L-a vrut pe Stolojan, îl are pe Boc. Nu i-a vrut pe Berceanu, Blaga şi Videanu în guvern, s-a trezit cu ei pe cap la palat „Bă nene, eşti cu capu’? Adică cum să nu facem parte noi din guvern? Tu mai vrei să te mai joci cinci ani acilea la palat? Sau la toamnă vrei să ne uităm şi noi în altă parte să ajungă, Doamne-iartă-mă!, Geoană preşedinte or, puşchea pe limbă!, Tăriceanu!”, a vrut oameni competenţi, are… (nu, de Elena Udrea nu zic nimic). Lumea spune că, prin Emil Boc, controlează guvernul. Da. Îl şi văd pe Emil Boc, primind faxul de la Cotroceni şi citindu-l în şedinţa de Guvern: „Domnul diriginte spune că…” şi tot guvernul stă smirnă, ca babele în biserică atunci când citeşte părintele scriptura… Nu cumva mai repede îl vom vedea pe Emil Boc plângând cu telefonul în mână „Domnu’ diriginte, Blaga şi Videanu dau cu cocoloaşe în mine, Ponta face avioane, Niţă desenează… Nu, doamna Udrea e cuminte.”? Think about it… Deja portavocile prezidenţiale aplică varianta „Dama cu camelii”*. Traian trebuie să salveze încă o dată România. Oh, yeah.

* Jean Constantin – Nea Mărin miliardar (sorry, no youtube found, dar faza merită).

4 comments to “De la preşedintele-jucător la preşedintele-slujitor”
  1. Primministrul Boc este o alegere la fel de proastă ca şi cu Stolojan, oameni care până acum au dovedit că nu au coloană vertebrală. Dacă tot era să fie de la PDL, să fim sinceri că Blaga ar fi fost mai potrivit.
    Dar ce te faci cu componenţa guvernului? Vorba lui Bogdan Teodorescu – „Sunt numiri făcute în dispreţul opiniei publice.” Ambele partide şi-au ales ministere unde nu aveau pe cine să pună sau, şi mai grav, au pus persoane total nepotrivite.
    Cea mai gravă eroare este la Finanţe, unde nu experimentezi cu un inginer în astfel de perioade.

  2. Băsescu a omis unele aspecte importante care fac diferenţa şi datorită cărora mutările sale s-au sfârşit prost: România nu e Rusia, sau şi mai rău Belarus. Chiar dacă aparent am putea găsi puncte comune, în fapt pârghiile de control sunt total diferite. În plus, pentru „ascultarea smirnă” licuriciul de la Răsărit l-a trimis pe cel mai important oligarh în puşcărie pe foarte multi ani (nu aşa o audiere de câteva ore la DNA !) iar pe ceilalţi de-i erau incomozi i-a trimis in exil. Slava cerului, oricât de jucator e preşedintele Băsescu, n-are stomac pentru aşa ceva…Asta însă nu scuză dispreţul faţă de românii care şi-au dat votul pentru ca să… „asiste la circ” ?!

  3. Nici vorba, intreaga piesa de prost gust, a fost pusa la cale si regizata de comun acord cu securistii si nomenclaturistii care conduc tara.

Comments are closed.