Felicitări BNR!

După decizia de ieri, Banca Naţională a României reuşeşte excepţionala performanţă de a-şi aduce realitatea paralelă în care trăieşte din iulie 2007 în septembrie 2008. După două trimestre de scădere cu 6 procente a economiei, perspicacii de la BNR realizează, în sfârşit, că economia încetineşte. Şi, pe bună dreptate: un pacient în comă se mişcă încet, dar nu e mort de-a binelea.

3 comments to “Felicitări BNR!”
 1. Pai nu stiu ce sa zic, caderea de 0.5% nu mi se pare chiar rupta din soare, daca chiar vroiau sa pompeze se miscau mai cu talent. Da’ stii care e ironia sortii? ca toata aceasta pompare de bani (inchipuita sau reala) in economiile diverselor tari (a se citi „clientela abonata la fonduri si contract de stat”) nu fac decat sa aduca mai repede inexorabilul deznodamant: odata finantele repuse pe picioare, adevarata criza abia atunci va incepe! un razboi economic pe toate fronturile (si da Doamne sa fie doar economic!
  Cum era aia cu cei care uita istoria?

 2. Nicu, problema nu este că au scăzut ei dobânda, ci că au recunoscut în sfârşit că economia „a încetinit”. Ei fac acum ce trebuiau să facă cel mai târziu în septembrie 2008. După 8 luni e too litle, to late.

  O altă chestie, miza anului nu sunt alegerile prezidenţiale, ci alegerea unui nou preşedinte la BNR. Dacă iese tot Mugur, cred că o să iau în considerare emigrarea. La modul cel mai serios.

 3. Eu am luat deja in considerare emigrarea! Si nu din cauza BNR-ului …
  Sau mai bine zis, am REluat-o in considerare … pentru a treia oara in viata mea. Numai ca de data asta o „envizajez” putin altfel decat dupa metoda clasica: get a job, go there & establish a bridge head, move yor family and never look back.
  In fine, e complicat si de fiecare data gasesc motive sa n-o fac, dar in orice caz, nu Mugur sau BNR sunt adevarata problema (mind you, am lucrat in BNR vreo 2-3 ani, am o idee cam ce se executa acolo).

Comments are closed.