Bătălia pentru turul II

De câteva zile a început bătălia pentru turul II. Din partea lui Traian Băsescu şi a susţinătorilor săi vin tot felul de mesaje de captatio benevolentiae cu tema „e băiat bun, dar l-a stricat anturajul”. Ultimul în serie e articolul lui Aligică din Hotnews care bate câmpii cu graţie elefantină (de aia nici nu-i dau link). Antonescu dovedeşte că nu este pregătit pentru un joc la nivelul acesta şi acceptă ca fraierul confruntarea cu Traian Băsescu de azi pe mâine. Mă aştept ca în zilele care urmează să apară la adresa lui Mircea Geoană atacuri pe teme care să facă electoratul liberal să nu-l voteze în turul II. După ce s-a lăsat folosit – fără să-şi dea seama – de Mircea Geoană, acum Crin Antonescu intră în jocul lui Traian Băsescu, ajutându-l astfel pe cel care, teoretic, este principalul său inamic. Îmi este greu să înţeleg de ce Crin acceptă atât de senin acţiunile adversarului. [Urmăresc acum în paralel „dezbaterea” şi Traian Băsescu îl tratează pe Crin ca pe un copil care te amuză, dar nu-l iei în serios şi-l tratezi ca pe un copil.]

Manevra taberei prezidenţiale este un pic tardivă. Iniţial, ei încurajaseră candidatura lui Mircea Geoană, pe care îl considerau cel mai accesibil candidat. Deşi în momentul în care PSD a ieşit de la guvernare Mircea Geoană devenise un candidat redutabil prin prisma armatei administrative din spate, abia după ce sondajele au început să arate că Traian Băsescu pierde în turul doi în faţa oricărui contracandidat s-au trezit strategii prezidenţial să schimbe tactica.

Cât va fi de eficientă această tactică? Greu de spus, aş zice că mai degrabă nu, deoarece în turul II, bătălia nu se va da între Mircea Geoană şi Traian Băsescu, ci între Traian Băsescu şi cei care nu-l mai suportă. Principala problemă a lui Traian Băsescu nu este atât cu cine se bate în turul II, ci ceea ce poate oferi odată ales ca preşedinte. Or el nu poate face o majoritate decât prin trădări. Şi Mircea Geoană, şi Crin Antonescu au o soluţie. Până la urmă, la asta se reduce totul.

LE Toată „dezbaterea” de la Cluj are aerul unei şuete, cei doi candidaţi întrecându-se în glumiţe de doi lei, astfel că decizia lui Geoană de a nu participa se dovedeşte a fi inspirată.

LE II Dovada că Geoană a procedat corect este şi furia şi frustrarea care transpiră din blogurile portocalii.

LE III Crin Antonescu a arătat cât de vulnerabil este Traian Băsescu la teme precum flota (aici preşedintele a gafat ca un începător), casa din Mihăileanu, Elena Udrea.

LE IV Patriciu a intrat în rândul „mogulilor” buni.

14 comments to “Bătălia pentru turul II”
  1. Daca sondajele sunt reale si Crin risca sa nu intre in turul 2… ar fi fost chiar idiot daca nu se ducea la confruntarea cu Basescu.

    A facut bine si a iesit bine.
    Parerea mea.

  2. Crin Antonescu – ale carui sanse de a intra in turul II sunt extrem de mici – nu avea alta posibilitate decat sa accepte confruntarea asta. Nu stiu daca a castigat sau a pierdut, dar a fost o ocazie sa se faca vazut si trebuia sa profite de ea.

    • @Liviu,
      să intri în luptă pe terenul adversarului, făcându-i jocurile nu mi se pare neapărat o dovadă de inteligenţă. Crin a dovedit că e doar un copil care se joacă de-a oamenii mari. Uneori reuşeşte câteva glumiţe izbutite, dar rămâne copil. În dezbaterea asta mai mult a pierdut Băsescu decât a câştigat ceva Crin. Din punctul ăsta de vedere se poate vorbi despre un câştig. Traian Băsescu a dovedit că este foarte vulnerabil, că îi lipseşte spontaneitatea. Atacul la fosta soţie a lui Crin este incalificabil şi arată, pe de-asupra, că omul este pur şi simplu rău. O răutate gratuită. În faţa unui copil 🙂

  3. Well, eu am o vorbă, de la Coşbuc citire:
    „Dar nu-i totuna leu să mori, ori câine-nlănţuit.” Crin a încercat să se arate leu, dar nu i-a reuşit. Tot ce am văzut a fost un căţeluş lătrând curajos pe lângă urs, muşcându-l de două-trei ori şi făcându-l în cele din urmă să se-mpiedice şi să cadă jos, poate scrântindu-şi un picior. Din ce văd eu comentariile de după, lumea pune acum accent pe greşelile lui Băsescu, nu pe realizările lui Crin, care parcă nici n-ar fi fost prezent.

  4. Nu se poate vorbi despre realizarile lui Crin, pentru ca el a aratat doar ca-i spiritual, dar nu a oferit solutii.
    Toata campania lui s-a sprijinit pe calitati personale, pe sinceritate, neimplicarea in afaceri murdare sau lupte politicianiste.
    La exodul tinerilor nu a dat un raspuns convingator si nici eventuale solutii.
    E de apreciat ca a reusit sa-i raspunda prompt si spiritual lui Basescu si ca a aratat ca nu-i timorat de Presedinte.
    Ca sa castige ar fi trebuit ca stafful sa lucreze mai mult la program.

  5. Am impresia ca nu am urmarit aceasi dezbatere. Mai urmareste-o o data fiind atent la privirile celor doi. Dincolo de o anumita lipsa de profunzime a discursului, Antonescu l-a dominat clar pe Basescu.

  6. @Cos
    Băsescu s-a comportat cu Crin ca şi când acesta ar fi un copil mic, făcând, de fapt, temenele electoratului liberal. Dacă nu ar fi fost scăparea catastrofală… Vezi ce spune mai sus Deceneu.

  7. sansa lui crin e sa ajunga in turul II, asa ca acum adversarul lui crin e doar geoana… crin a facut bine ca s-a dus si cred ca a castigat un pic la imagine … geoana in schimb ramane prost sfatuit de staful lui de campanie …

    atacurile la basescu via flota si mihaileanu sunt penibile, oligofrene si naive si nu il va face pe basescu sa piarda voturi …

    crin nu are realizari si nu are solutii … vrea doar la butoane … ca toti dealtfel

    iar tradatorii nu vor disparea niciodata

  8. Eu cred ca Antonescu a cucerit pe nehotarati, asa ca mine, pe femei asa ca mine si mai ales cadrele didactice cum sunt si eu deci cred ca a facut o alegere inteleapta.

  9. Atacurile la Basescu via flota si mihaileanu pot aduce voturi pentru Crin daca le valorifica.
    1. Basescu afirma ca nu exista nici un document semnat de el in cazul flota.
    Majoritatea beneficiarilor de delapidari nu au semnat, au pus pe altii sa semneze si ei au beneficiat. Ca ministru al transporturilor si Presedinte, si ca perosana acuzata in dosar, avea obligatia morala si interesul sa faca lumina daca era nevinovat.
    Daca-i vinovat nu avea interes sa se finalizeze dosarul, si asta s-a si intamplat.

    2. In cazul mihaileanu – trebuia judecat si condamnat. Nu-i normal sa opresti procesul pentru ca s-a recuperat prejudiciul. Legea pedepseste tentativa la fel ca fapta.
    Cati hoti sunt condamnati desi bunurile sunt recuperate.
    In cazul mihaileanu era vorba de un fals in acte, si falsul exista chiar daca locuinta a fost returnata.

    Basescu are pretentia sa se faca o alta justitie pentru el.
    Legea-i una pentru toti, dar in cazul Basescu s-a demonstrat ca se incalca Constitutia si nu suntem egali in fata legii.
    Asta putea fi exploat de Crin si inca nu-i tarziu.

Comments are closed.