[Offtopic]Întrebare nume domeniu

Pentru o activitate pe care urmează să o demarez trebuie să iau un domeniu şi nu ştiu ce ar fi cel mai bine. Numele activităţii este compus din trei cuvinte, în care cuvântul cel mai „tare” este al treilea. unudoitrei.ro este luat, dar neutilizat. Întâmplarea face să o cunosc pe persoana respectivă şi probabil că l-aş putea lua, dar nu sunt încă foarte convins că merită să plătesc suplimentar. Poate în viitor, pentru a-l securiza. Variante ar fi unu-doi-trei.ro sau udtrei.ro, unde u şi d ar fi iniţialele celor două cuvinte. Unu=5 litere, doi=6 litere, trei=3 litere, deci unu-doi-trei.ro ar însemna 16 caractere. Cam lung. udtrei.ro, în schimb ar fi 5. Mulţam.

5 comments to “[Offtopic]Întrebare nume domeniu”
  1. există un test bun pentru orice gen de domeniu: roagă 3 oameni să il scrie după ce l-ai spus oral. dacă il scriu bine, ai un nume bun. dacă nu, mai caută.

    • Ambele nume sunt uşor de reţinut şi de scris (mă rog, ceva mai greu cel separat de „minusuri”), fiind vorba de denumirea unei meserii. Cum promovarea se va face online, puţini vor fi cei care chiar vor bate în browser adresa, aproape toţi intrând pe un link.

  2. Poate nu doar initiala din primele doua, chiar 2-3 litere, combinate ca alternante consoane/vocale asa incat cu al treilea scris intreg sa iasa ceva usor de tinut minte si placut la ureche. De la exemplul cu unu-doi-trei.ro, ceva de genul udotrei.ro – in felul asta ies 6-7 caractere per total.

  3. UnDoiTrei e mai melodios și ușor de reținut. Psihologic cred că e din cauză că amintește de jocurile copilăriei.

Comments are closed.